zondag 14 juni 2015

Chocolate chip cookie Part2 (Nu wel gelukt)

Onderuit gezakt op de bank baalde ik van het weer. De vorige dag was het nog 28 graden en vandaag was de zon nergens te bekennen. Nou ja.. af en toe een straaltje dan.
Ik bekeek mijn blogberichten en hoorde Rudolf van 24Kitchen op de achtergrond praten over zijn bakery programma. 'Bakken hoeft niet moeilijk te zijn.' en ik sprak met hem mee. 'Dus dat Rudolf! Maar je moet het wel leren.' en toen klikte dat lampje boven mijn hoofd weer aan. Mijn mini-me in mijn hoofd werd ook weer wakker en begon weer allemaal verhaaltjes te vertellen. 'Als jij nou ook gaat oefenen met koekjes bakken, kunnen ze ook misschien lekker worden..' 

So I did! En raad eens. Ze waren heerlijk! Heavenly, en het belangrijkst, te pruimen. Mijn tanden braken niet af, je kon er niemand mee doodslaan en ze zagen er ook nog eens goed uit. Het kan natuurlijk altijd beter. Maar soms moet je ook een beetje blij zijn met wat je NU hebt gedaan.
Ben je ook een drama in bakken? Hoeft niet! Zie hier.. mijn manier van bakken.


Spullen voor je koekjes

Die je sowieso nodig hebt:
- 230 gram bloem
- 2 gram zout
- 150 gram roomboter (Laat het gewoon op je aanrecht staan. Moet zacht zijn)
- 1 ei
- 205 gram suiker (Ik deed voor de helft basterdsuiker en de andere helft kristalsuiker. Whatever!)
- 1 zakje vanillesuiker

Wat je er nog bij kan voegen:
- Chocola (Ik koos voor pure chocolade. Ook al houd ik niet van puur. Je merkt er niets van. Maar de smaak is sterker dan melkchocolade)
- Maizena (Als je van die zachte Subway koekjes houdt raad ik je aan om ongeveer 7 gram maizena toe te voegen. Vind je gewoon in de supermarkt)
- Pindakaas (Ik maakte verschillende smaken. Laat de chocolade weg en gooi en een lepeltje pindakaas bij. Is echt lekker! Trust me.)
- Amandel (Voor de paar pindakaas koekjes is het heerlijk om een beetje amandels bij te voegen.. Of niet. Wat je wilt)

Bereiden



  1. Doe de oven alvast aan. Wat je straks gaat doen is zo klaar en de oven moet echt voorverwarmd zijn. Anders lukken je koekjes niet. Die moeten maar 8 tot 10 minuten in de oven. Doe maar op 180 graden. 
  2. Gooi de boter en suiker bij elkaar en begin lekker te wroeten. Haal eerst je ringen weg, was je handen jij viespeuk en begin dan te kneden. Of je bent daar te lui voor en gebruikt zo een apparaat die je ergens in huis hebt, maar nooit gebruikt. Die ja... 
  3. Als dat goed in elkaar zit en een geheel is geworden gooi je de vanillesuiker, ei, zout... nouja gewoon alles bij. Behalve de chocolade! Die doe je als laatst. 
  4. Weer kneden.. 
  5. En als dat ook weer een geheel is, dan gooi je de chocolade erbij. Moet je eerst even in stukjes hakken als je een reep hebt gekocht....Dus.. Was je handen. En ga hakken. Ben je slim geweest, dan heb je al kleine stukjes chocola gekocht. Een pluim voor jou!
  6. Gooi dat er dus ook bij en kneed het laatste beetje. 
  7. Trek het uit elkaar en maak er balletjes van als je de koekjes mooi rond wilt.
  8. Heb je dat ook gedaan? Dan leg je het bakpapier op de plaat en gooi je daar je koekjesdeeg op. Leg ze wel een beetje uit elkaar, want ze worden nog wat wijder. 
  9. Nu stop je ze dus in de oven voor ongeveer 8 minuten. 
  10. Klaar? Haal ze eruit, maar laat het maar even een beetje afkoelen. Anders trek je alles uit elkaar. Misschien lijkt het namelijk of ze nog niet gaar zijn. Wedden dat je er met je vinger in hebt gedrukt? Ja he! Ze zijn goed hoor. Wacht gewoon maar even een paar minuten.


En? Hoe smaken ze? Prima toch.
Hier wat foto's van mijn koekjes.

Dit zijn mijn Nutella Chocolate Chip Cookies! In het midden had ik een lepeltje Nutella gegooid. En het was heerlijk!
Pindakaas koekjes met amandelstukjes. 
En die onderste waren de normale Chocolate Chip Cookies... Ja waren. Ze zijn allemaal al op.. Snik*

Geen opmerkingen: