zaterdag 9 mei 2015

De perfecte luie dag

Heb je ook wel eens zo een dag dat je helemaal niets wilt doen? Dan zeg je ‘Ja natuurlijk! Ik ben ook maar een mens.’ Nou precies. Dat dacht ik dus ook.
Vandaag was zo een dag. Ik wilde helemaal niets doen. En toch, wilde ik een perfecte actieve lazy day hebben. ‘Huh wat?’ Ja. Lees gewoon verder.
Dus ben ik even van mijn gouden pad afgestapt en aan de kant gaan zitten. Nou. Liggen. Vandaag zou mijn perfecte luie dag zijn.

Aan het begin van de dag ben je nog redelijk actief. Althans. In mijn geval dan. Niet iedereen heeft dat natuurlijk. Ik was van plan om leuke dingen te doen. Ik hoefde niet te werken en met een gezellige familieweekend voor de boeg leek het me een goed idee om een soort van op te laden voor de komende dagen. Want ik weet hoe vroeg we op vakantie wakker zullen worden en hoe laat we pas gaan slapen. Buiten dat had ik die luie dag ook gewoon verdient. (vind ik).


#1 Pre-productie
Omdat ik altijd druk ben en veel te veel afspraken maak dan hoort moest ik mijn agenda wel even dubbelchecken. Gelukkig hoefde ik alleen wat dingen te regelen via de computer en dat was ook zo gefixt. So. Ben je van plan om eens in je drukke leven een super heerlijke, goed verdiende luie dag te nemen? Check even je agenda. Goed? Oke.




#2 Hallo Chocola

Ik was al van plan om wat boodschappen te halen. Dus kwam mijn mini-me even tevoorschijn. ‘Ooh, maar wacht eens even.’ Zei ze met haar zachte, soms  toch enge piepstemmetje. ‘Waarom haal je niet meteen wat lekkere dingen om tijdens het luieren te eten. Misschien kan je zelfs van die heerlijke koekjes bakken’. Eigenlijk vond ik dat wel een goed idee. Dus ben ik naar de supermarkt gegaan en dit stond op mijn Kan-ik-meenemen-maar-zie-ik-daar-wel lijstje.

- Ingredienten voor dubble chocolate chip koekjes
- Bak caramel ijs
- Augurken (Ja. I love love love them!)
- Brood (moest ik sowieso halen)
- Gewone chocolatechip koekjes. (Voor als ik uiteindelijk te lui ben om te bakken)
- Drinken (Soms heb ik trek in iets heel anders dan we in huis hebben)
Standpunt. Ik liep de supermarkt in en opeens had ik TOTAAL geen zin meer om iets te bakken. Ik wilde gewoon wat snoepgoed/snacks pakken en dat meteen kunnen eten.




#Hint: Ga nooit boodschappen doen als je honger hebt. Dat is ZO slecht voor je portemonnee. Maar dat zal je vast al weten.


Uiteindelijk ben ik uit de supermarkt gelopen met een pot augurken, chocladereep, koekjes en bapao. ‘You pig!’ I know. Maar nu kan ik het nog hebben.

#3 Waar de onderkant van je bed allemaal wel goed voor is


Toen ik terug kwam van de supermarkt ben ik naar mijn kamer gerend en heb ik de inhoud van de boodschappentas op mijn bed gegooid. ZO! It’s time! Maar toen keek ik nog even rond en vond dat ik eerst even wat mocht schoonmaken.

#Hint: In een schone ruimte voel je je veel lekkerder. Ben je beter uitgerust en weet je dat je de rest van de dag niks meer hoeft te doen. Ook niet als iemand onverwachts even langskomt. Dat zou natuurlijk gewoon zomaar even kunnen.



 Dus dat deed ik. Een paar kleine doosjes stonden midden in de kamer. Ik wist niet waar ik die moest zetten dus heb ik het maar onder mijn bed geschoven. Altijd goed! Stofzuiger erdoorheen en klaar is Kees. Mini-me: ‘Misschien kan je ook meteen een doekje overal langs gaan’.  Ja Doei! You crazy bitch.

#4 Film of serie?

Dus. Und nu? Zal ik een film gaan kijken of serie. Ik heb een paar series die ik bekijk en er zijn natuurlijk weer wat vette films uitgekomen. Hier mijn top 5 films en series. (De films zijn niet echt meer nieuw hoor. Maar gewoon mijn favoriete van de laatste tijd.)


Top 5 serie:


*1. Pretty Little Liars.

Ja sorry. Maar het is toch super spannend. Het is trouwens ook erg frustrerend want tegen de tijd dat ze A hebben ontmaskert ben ik oma.

*2. Game of Thrones.

Wie vind dat nou niet vet. Vooral dat moment (Spoiler alert.) wanneer die stomme King Joffrey stikt in zijn eigen verjaardagstaart.

*3. The Walking Dead

Ik ben een held op sokken. Maar toch vind ik het super vet om hier naar te kijken. De spanning blijft er toch de hele aflevering in. Want waar zullen die enge zombies nu weer vandaan komen! *Duwt kussens op oren*

*4. The Vampire Diaries

Het is meer naar lekkere mannen kijken in plaats van het verhaal te volgen. But that’s oke with me.

*5. Breaking bad.

This old man is a badass!

Top 5 films:

*1. A fault in our stars

Sorry. Maar dit is zo een mooie film. (Stiekem ook omdat het voor de helft in Amsterdam afspeelt.) Zo zielig, zo mooi, zo veel huilen..

*2. Lucy

Ik ben niet zo van de actiefilms. Maar deze film is zeker een aanrader. Ik bleef aandacht houden en dat is een wonder.

*3. The Great Gatsby

Buiten dat ik Leonardo Dicaprio nog steeds wel een knappe man vind (vooral omdat hij zo leuk was in de Titanic) is het ook gewoon een boeiende film.

*4. The Theory of Everything

Respect stijgt met de minuut voor deze man. Ik zat nog meer in het verhaal en had nog meer inleving omdat het ook een waargebeurd verhaal is. Mooi gedaan. Good job mate!

*5. 50 Shades of Grey

Ik durf het gewoon toe te geven ja! Maar stiekem vond bijna elke vrouw het wel leuk. Geef het toe! En misschien waren er ook een paar mannen die hun ogen niet van het scherm konden afhouden. (cuz porn)



Dus. Uiteindelijk had ik alles uitgevogeld. Ik kon eindelijk beginnen aan mijn luie dag. Toen ik op mijn klokje keek was het al 4 uur. Mooie tijd om te beginnen. Gelukkig hoefde ik die koekjes niet in de oven te doen, want die had ik toch niet! Ik pakte mijn onesee, mijn kat, mijn favoriete kussen en deken, zette wat thee en startte mijn eerste film. Zo doe je dat dus.

Zo een heerlijke dag verdient iedereen. Wat nog beter is, is dat ik me de rest van de week of misschien wel de rest van de twee weken gewoon weer lekker opgeladen voel. Plus ik kan weer uitkijken naar de volgende luie dag wat mij ook weer energie geeft om elke dag te doen wat ik moet doen, want over een week of misschien wel twee houdt ik weer zo een vreselijk super lazy day. Gewoon omdat wij dat verdienen.

Geen opmerkingen: